Молодіжна організація "пласт" в контексті проблем застосування християнських аспектів в процесі діяльності молодіжних товариств

Автор(и)

  • О.М. Туєшин

DOI:

https://doi.org/10.32420/2008.47.1957

Анотація

Сьогодні в Україні існує гостра проблема духовного відчуження певної частини молодого покоління від свого народу, віри і традицій, що складалися впродовж віків, від усталених моральних принципів, зокрема щодо осібного самовизначення себе в соціальному світі. В свою чергу, подібна розгубленість і дезорієнтація в соціальному просторі призводить до загострення взаємовідносин між цим же зовнішнім світом і системою внутрішніх цінностей молодої людини. Більше того, гіпертрофоване й викривлене розуміння дійсності тягне за собою ряд проблем, які нерідко набувають форми яскраво вираженого соціального зла. Наприклад, на нинішній день наша держава посідає одне з провідних місць серед країн Європи за швидкістю поширення СНІДу. Як повідомляє Міністерство охорони здоров’я України, щотижня кільканадцять українців при здачі відповідних аналізів виявляються ВІЛ-позитивними. Такожварто сказати про поширення таких соціальних хвороб, як наркоманія, пияцтво (вражає кількість молодих людей, що лікуються сьогодні від алкоголізму в наркодиспансерах, і то спричиненої не вживанням міцних алкогольних напоїв, а широко розрекламованого пива) та ін.

Завантаження

Опубліковано

03.06.2008

Номер

Розділ

Статті

Як цитувати

“Молодіжна організація ‘пласт’ в контексті проблем застосування християнських аспектів в процесі діяльності молодіжних товариств” (2008) Українське Релігієзнавство, (47), pp. 147–154. doi:10.32420/2008.47.1957.

Статті цього автора (цих авторів), які найбільше читають

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>